Kiimajärven kyläseura

Kiimajärven kyläseura aloitti toimintansa ja rekisteröitiin 1993. Sen jäsenmäärä on nykyään noin 150 henkeä. Sen toimialueeseen kuuluvat Kiimajärven, Leikkuun, Vakkalan ja Haapaniemen kylät sekä Koppalaisenmaa ja
Hirvisuonmaa. Alueen elämänmenosta ja ihmisistä on julkaistu Juhani Lehtisen tekemä historiikki.

Kylätoiminta keskittyy vanhan Kiimajärven koulun ympärille sekä Kiimajärven rantasaunalle ja uimarannalle. Kyläläiset kunnostivat vanhan koulun pääasiassa talkoovoimin kokoontumis- ja juhlapaikaksi. Nykyään se on Kiimajärven kylätalo. Sitä vuokrataan yksityisille, yrityksille ja muille yhteisöille erilaisiin tilaisuuksiin, kuten kokouksiin ja juhliin. Talon tilat, keittiön kapasiteetti ja astiastot riittävät noin sadan hengen tilaisuuksiin.
Kylätalolla on lukutupa (entinen kirjasto) tietokoneinen ja nettiyhteyksineen. Lukutupa on auki kerran viikossa ja sovittaessa muutoinkin.

Kylätalon pihapiirissä on grillikatos palokaivolammikon vieressä. Se on vapaasti käytettävissä.

Kesäviikonloppuisin kylätalolla pidetään kirpputoria ja kyläkahviota. Kyläseura järjestää myyjäisiä, lauluiltoja, karaokea, juhannussuunnistuksen, pilkkikilpailut ja osallistuu Sastamalan kylän ry:n toimintaan ja tapahtumiin.

Sastamalan opiston piirejä kokoontuu kylätalolla opiston toiminta-aikana.

Kyläseura hoitaa kaupungin rantasaunaa Kiimajärvellä. Sauna lämpiää uimareille kesällä ja avantouimareille talvikaudella. Rantasaunaa myös vuokrataan.

Kyläseuran johtokunta 2021
Olavi Laaksonen, puheenjohtaja
Raija Hituri, sihteeri
Sanna Pohjanheimo, varapuheenjohtaja
Mirjam Haavisto, rahastonhoitaja
Juhani Lehtinen, lukutuvan hoitaja
Veikko Lindfors
Juha Pirhonen
Kauko Siuko
Johanna Toivo