Kiikan torvisoittokunta

Puhaltimet ovat soineet Kiikassa jo 100 vuoden ajan. Kiikan torvisoittokunta on seutukunnallamme ainoa soittokunta, jonka toiminta on jatkunut yhtäjaksoisena sata vuotta, sotavuosia lukuun ottamatta.

Soittokunnan toiminnan jatkumisen on mahdollistanut se, että soittokunta on perustanut monia nuorten orkestereita  vuosikymmenien aikana, ja sitä kautta saatu uusia soittajia.

Useiden soitinesittelytilaisuuksien tuloksena Kiikan koululla harjoittelee nykyäänkin nuorten orkesteri, Kiikan mahtavat musisoijat. Orkesteri on kasvanut muutama vuoden aikana  kahdekymmenen nuoren soittajan orkesteriksi.

Torvioittokunnassa on soittajia yhteensä 21, miehiä ja naisia. Soittokunta harjoittelee perjantai-iltaisin Äetsän koululla vanhassa musiikkiluokassa

Soittokunta käy esiintymässä eri järjestöjen, kaupungin, seurakunnan, yhdistysten ja ja yksityisten henkilöiden tilaisuuksissa ja pitää myös omia konsertteja. Esiintymisiä soittokunnalla on vuosittain 15-20.

Kiikan Torvisoittokunnan ja Huittisten soittokunnan pitkään jatkuneen yhteistyön tuloksena perustettiin vuonna 2019 Lounais-Suomen Maanpuolustussoittokunta, johon suurin osa soittajistamme kuuluu.

Kiikan Torvisoittokunnan taiteellisena johtajana toimii Risto Yli-Perttula
Soittokunnan puheenjohtaja  Olavi Prihti  0500-836422
Sihteeri Olavi Laaksonen   040-7251265
Rahastohoitaja Päivi Keiho