Kiikan VPK ry

Yhdistys:
Perustettiin vuonna 1893. Palokunta toimii neljän osaston voimin ja sitä johtaa jäsenistöstä koottu hallitus. Yhdistys on aktiivisesti mukana kylän tapahtumissa.

Harrastus:
Palokunta tarjoaa ilmaisen, monipuolisen ja lähes koko elämän mittaisen harrastuksen.
Nuoriso-osastoon saa liittyä yli 8-vuotiaana, nuoret harjoittelevat joka toinen torstai. Nuoriso-osasto tarjoaa kokemuksia, elämyksiä ja taitoja. Mahdollisuuksien mukaan nuoret osallistuvat leireille ja kilpailuihin.

Nuoriso-osastosta siirrytään harjoittelemaan hälytysosastoon 16-vuotiaana. Täysi-ikäiset pääsevät hakemaan sammutustyönkurssille, jonka jälkeen on mahdollista osallistua hälytystoimintaan.

Kiikan VPK ry on tehnyt sammutussopimuksen Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa. Pirkanmaan pelastuslaitos kurssittaa jäsenemme ja maanantaisin monipuolisissa viikkoharjoituksissa pidämme taitoja yllä. Hälytyksiä lähdetään ympäri Sastamalaa, osa hoidetaan yksin, osa yhteistyössä pelastuksen, ensihoidon tai poliisin kanssa. 

Palokunnassa voi harrastaa monellakin tapaa, esimerkiksi naisosaston jäsenet ovat tehneet hälytysmuonitussopimuksen Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa. Naisosasto pitää kokouksia, kanttiineja eri tapahtumissa, osallistuu liiton koulutuksiin. Ja veteraaniosasto kokoustaa, osallistuu erilaisiin tapahtumiin ja talkoisiin. Palokunnan nuorisotalojaosto ylläpitää Kiikan nuorisotaloa ja sen vuokraustoimintaa.

Yhdistyksen elinvoimaisuuden turvaamiseksi on tärkeää, että saamme lisää jäseniä joukkoomme. Ota reippaasti yhteyttä, niin räätälöidään juuri sinulle sopiva harrastusmuoto.

kiikanvpk@gmail.com
Antinkatu 3
38300 Sastamala